De lekkerste plekken van Europa: 10 foodmarkten op een rij | TUI Smile (2024)

De lekkerste plekken van Europa: 10 foodmarkten op een rij | TUI Smile (1)31 mei 2024 doorTUI RedactieStedentrips5 minuten

Als het gaat om reizen, draait het ook om eten. En wat is een betere plek om ervan te genieten dan op een foodmarkt? Met honderden kraampjes en de meest verse producten winnen foodmarkten in heel Europa aan populariteit. Hier worden nieuwe trends geboren terwijl traditionele smaken behouden blijven. Kortom, de ideale mix voor jong en oud. We maakten een lijst van de meest unieke en populaire foodmarkten. In deze blog ontdek je onze 10 lekkerste foodmarkten van Europa.

1. Borough Market, Londen, Verenigd Koninkrijk

De Borough Market in Londen, op enkele meters van de Tower of London, is niet alleen de oudste foodmarkt van de stad, maar ook een ware smaaksensatie. Met meer dan 130 handelaren die Britse en internationale kwaliteitsproducten aanbieden, is deze markt een waar culinair paradijs. Van verse kaas tot sappige oesters en unieke olijfolie … Ze prikkelen al je zintuigen. En wie weet kom je zelfs de beroemde chef-kok Alain Ducasse tegen terwijl hij zijn boodschappen doet.

2. La Boqueria, Barcelona, Spanje

Aan de Spaanse Ramblas in Barcelona ligt de beroemde markt La Boqueria, die al sinds 1853 bezoekers trekt van over de hele wereld. Met meer dan 300 kleurrijke kraampjes biedt deze markt een overvloed aan smaken en geuren, variërend van sappig fruit en verse groenten tot heerlijk gebak en Spaanse lekkernijen. Een bezoek aan La Boqueria is niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een visueel feest voor je ogen. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in de Sagrada Familia, op wandelafstand van La Boqueria.

Meer over de Spaanse keuken? Ontdek deze vier culinaire hotspots op Tenerife.

3. Markthal, Rotterdam, Nederland

Op plaats 3 staat de Markthal in Rotterdam, een moderne foodmarkt met maar liefst honderd kraampjes, vijftien winkels en acht restaurants. Hier kun je niet alleen de smaken van over de hele wereld proeven, maar ook genieten van het adembenemende kunstwerk dat de enorme binnen gevel siert, genaamd de Hoorn des Overvloeds. Een architecturaal hoogstandje van 11.000 m² groot.

4. Viktualienmarkt, München, Duitsland

De Viktualienmarkt in München is al meer dan 200 jaar een begrip in de stad en is uitgegroeid tot de beroemdste markt van Beieren. Met zijn levendige sfeer en ruime assortiment aan verse, biologische en gastronomische producten is deze markt een must-visit voor fijnproevers en liefhebbers van traditionele Duitse gerechten.

Markthal, Rotterdam, Nederland - Viktualienmarkt, München, Duitsland

5. Naschmarkt, Wenen, Oostenrijk

Op nummer 5 staat de Naschmarkt in Wenen. Deze foodmarkt is de culinaire hotspot van de stad waar je de diversiteit van de Oostenrijkse keuken ontdekt. Met zijn ongeveer 120 kraampjes en bars vind je op deze markt een scala aan smaken, van traditionele gerechten tot internationale delicatessen. Ga zeker langs bijUrbanekvoor plaatselijke kazen en een glas wijn, en bijEisernen Zeitvoor de typische Weense keuken. Heb je nog tijd over? Bezoek dan het niet te missen paleizencomplex van Slot Belvedere.

Meer over de Weense keuken? Ontdek deze 6 hippe restaurants in Wenen.

6. Torvehallerne, Kopenhagen, Denemarken

In het bruisende Kopenhagen vind je de Torvehallerne, een moderne foodmarkt die bekend staat om zijn streekproducten en gastronomische hoogstandjes. Met zijn strakke lijnen en levendige sfeer is deze markt een paradijs voor fijnproevers en liefhebbers van Deense lekkernijen. Van versgebakken brood en ambachtelijke kaas tot verse vis en heerlijk gebak, de Torvehallerne biedt een smaakvolle reis door de Deense keuken. Vergeet ook geen foto te nemen van het wereldberoemde standbeeld van de Kleine Zeemeermin.

Naschmarkt, Wenen, Oostenrijk - Torvehallerne, Kopenhagen, Denemarken

7. Mercado de San Miguel, Madrid, Spanje

In het hart van het oude Madrid ligt de Mercado de San Miguel, een historische markt die al sinds 1916 een trekpleister is voor liefhebbers van Spaanse gastronomie. Zeg je Spaanse gastronomie dan hoort daar natuurlijk tapas bij. Traditionele Spaanse tapas proef je rijkelijk op deze markt. Wat mag er dan zeker niet ontbreken? Een goed glas sangria! Wist je dat je de Guernica van Pablo Picasso ook in Madrid kan bewonderen? Dat doe je in het Museo Reina Sofía.

8. Mercado da Ribeira, Lissabon, Portugal

Op nummer 8 staat de grootste en oudste foodmarkt van Lissabon. De Mercado da Ribeira ontdek je in een 13e-eeuws gebouw. Naast vers fruit, groenten, vlees en vis vind je op deze markt ook co*cktailkraampjes. Langs de muren vind je ontzettend veel eetstanden terwijl de markthal centraal gevuld is met lange tafels waar je kan genieten van de Portugese keuken. Zet je ontdekkingsreis verder in het Castelo de São Jorge, een historisch kasteel in Lissabon.

Lees ook: De eigenwijze smaak van buitenlandse gerechten.

Mercado de San Miguel, Madrid, Spanje - Mercado da Ribeira, Lissabon, Portugal

9. Mercato del Capo, Palermo, Italië

Een wandeling doorheen de Mercato del Capo mag zeker niet ontbreken aan je Italiaanse reis. Je wordt er ondergedompeld in de lokale keuken van Palermo, de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. Een traditionele eettour door de stad? Of liever een marktbezoek met een local? Met TUI liggen al deze activiteiten binnen handbereik.

10. Markthalle Neun, Berlijn, Duitsland

Eind 19e eeuw opende de Markthalle Neun, ook bekend als de Eisenbahnmarkthalle. Deze overdekte foodmarkt ligt vlak aan de Spree in Kreuzberg. Je ontdekt er Duitse lekkernijen en wordt er ondergedompeld in de traditionele keuken. Iedere donderdag heb je de kans om de Duitse lekkernijen ter plekke op te eten en te genieten van de sfeer in Berlijn.

Mercato del Capo, Palermo, Italië - Markthalle Neun, Berlijn, Duitsland

Elke markt heeft zijn eigen unieke identiteit en karakter, en vaak zijn ze ook nog eens fotogeniek. Met TUI maak je je culinaire reiservaring compleet. Nog niet uitgelezen? Ga op culinaire trip door Vietnam, Parijs of Ibiza. Smakelijk!

De lekkerste plekken van Europa: 10 foodmarkten op een rij | TUI Smile (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5912

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.